Vik och organisera kontoret - DIY


Att vika små förvaringslådor är inte svårt, och jag tänkte visa dig hur man enkelt kan vika små boxar för pennor, gem och annat skrammel som man vill få ordning på.

Du behöver papper, linjal, penna, sax och dekorationstejp, stickers m.m om du vill dekorera lådorna.


Börja med att mäta ut mitten av papperet och gör en markering. Använd gärna ett grövre papper för att få stablitet i lådan. Jag har bara använt vanliga A4 och washipapper för att visa hur det går till.


Vik sedan så mitten av långsidornas kant kommer mot mittenmarkeringen. Vik sedan tillbaka kant i kant. Som till höger på bilden ovan.


På kortsidorna viker du inkortsidan mot vikningens mitt så det bildar en spets (ovan vänster). När detta är gjort på alla hörn viker du ihop långsidorna igen och bryter sedan kortsidorna som på bilden till höger.


Vik sedan upp hörnen inifrån "lådan".

Klart! När du vikt en låda kommer det gå av bara farten och det blir enklare och enklare att vika dem. Variera med färgat papper, olika storlekar och strukturer. Dessutom kan du vika lock i samma material och göra mindre presentaskar.


Jag har dekorerat kanterna med washitejp för att matcha in till de andra och att det ger lite färg. Nu är det bara att stoppa i pennor, tejp, gem och organisera i sina kontorslådor. Smart och billigt sätt att göra egen förvaring.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Johanna sa…
Fiffig idé! Jag älskar att pyssla med papper och älskar förvaringslådor, så det är en ju en perfa kombo!!! :P / Johanna
Daniel sa…
Hej! Tack för detta trevliga tips! Ha en god fortsättning!