Trendspaning inför vår sommar 2012

Att mode och inredning går mer hand i hand idag har nog ingen missat. Just nu börjar pärlemor dyka upp mer och mer, både på inredningsdetaljer och på catwalken. Något som började dyka upp lite smått redan under 2011, dock inom mode först och främst och små försiktiga steg inom inredning.

Under 2011 har vi sett inspiration hämtad från havet. Blå, aqua, koraller och snäckor och nu pärlemor. Det skira och lyxiga, men med en känsla av lätthet och elegans.

På catwalken ser vi Alexander McQueen (igen) och Chanel som kör hårt med pärlemor. Kombinerat med metaller, främst silver, sågs dessa klänningar och accessoarer nyligen under Paris fashion week inför vår/sommar 2012.


Inom keramik och inredningsdetaljer dyker nya ytor och glaseringar upp i kombinationer med matta ytor. Kontraster som är lätta och skapar spänning. På textilsidan ser vi pärlbroderier, pärlemodetaljer och tryck hämtade från de elegantare delarna i havet. D.v.s korall, pärlor, ostron m.fl.

Att vi under hösten 2012 kommer att gå mer mot den trygga bubblan och satsa mer på vänner, familj och hemmet visar sig i mer lyxiga, men naturliga, material. Det skapar trygghet och ger en genuin känsla. Blandningen av snäckor och koraller blir hetare och hetare om jag får tro på magkänslan.

Elegans, genuint, transparent är känslan jag vill förmedla.

Bilder: Kaneva, Maya Romanott, Hsn, knstct, koobly
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer