Take a deep breath - Royal Copenhagen Café Köpenhamn


Igår var jag och Frida till Köpenhamn för att träffa företag, kolla in design och inredning, kombinerat med lite julshopping.

Mitt favoritställe när det gäller caféer är Royal Copenhagen´s café. Undangömt bakom butiken ligger det som en liten guldklimp, The Royal café. Vi startade dagen där för att äta lite frukost och ta en god kopp kaffe i lugn och ro. Som julhänget säger, take a deep breath.. and enjoy.


En liten diskret skylt vid en portal visar vägen in på bakgården. Just nu är det uppskyltat med granar och belysning. En härlig julkänsla i Köpenhamn.


Det är lite som att kliva in i ett designat dockhus. Blandningen mellan blommor, illustrationer och sköna möbler gör att det känns pittoreskt men ändå modernt. Fransk känsla med dansk touch.I cafeét finns massor av roliga detaljer att köpa. Wallstickers, ljus, te och annat smått och gott. Snyggt uppdukat på bl.a fikaborden.

Jag rekomenderar det varmt, men var ute i god tid då det är bordsbeställning och mycket folk, speciellt på somrarna. Nu hade vi förmånen att vara där och fotografera innan öppning.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer