Något du inte visste om Rörstrands snapsbägare


När jag började arbeta på Rörstrand år 2000 som säljare så togs snapsbägare fram av Åsa Lindström.

Det var en serie på flera olika bägare, på 5,5 cl med grafiska tryck. Trycken var på olika människor som gjorde att från spelade golf till cyklade. Alla hade ett namn som tex. Torsten, Ellen, Vera o.sv. Dessa har nu utgått ur Rörstrands sortiment.

Den som stack ut var den här, den sista i serien, som hette Santos från början. Det var Åsa´s man som stod modell för den. När den presenterades för oss säljare så sa jag stopp direkt. Den kunde ju inte heta Santos tyckte jag. Jag vet inte varför men det kändes så men hur som så tyckte jag att namnet skulle bytas för att matcha Ellen.

Jag fick frågan"- vad tycker du då den ska heta? " varpå jag direkt sa Evert.  Min farfar hette Evert och jag ville att Evert skulle få matchas med Ellen, Vera och gänget. Så den fick heta Evert.


Så varje gång jag ser och använder bägaren med Åsa Lindströms man på, så tänker jag på min farfar Evert. Den betyder lite extra mycket nu när farfar har gått bort.

Hur som, så älskar jag bägarna med insida av platina (vitt guld). Dom fungerar riktigt bra som äggkoppar och som dekoration. Skulle du ha en Evert hemma som du vill bli av med så är jag spekulant på en till.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jag har alla, förutom just Evert ... önskar att jag hade den också, då skulle det bli komplett.
Det var en härlig historia, då vet jag lite mera om det och kan även berätta för folk som kommer hem till mig :)