HAY, ho och God jul


Nu skulle jag vilja passa på att säga god jul till dig. Jag hoppas att du får en fin jul och kan koppla av lite mellan sillen och Kalle Anka.

Som det ser ut för min egen del så åker jag till landet över julaftonen till juldagen. Tänder en brasa, äter lite gott och myser i mörkret. Precis som det ska vara.

Det blir ingen vit jul här på västkusten, såvida inte det sker ett mirakel med regnet, men vad gör det. Julgranen, i kartong, på bilden är från HAY i Köpenhamn, som besöktes i veckan. HAY är värt ett besök om du skall till den danska huvudstaden.


Den diskreta ingången från Ströget var kantad med julgranar och på motsatt (höger) sida rader med lysrör i vitt. Hay ligger inhyst på två våningar. Luftigt och ljust.


Dödskallar är lite min grej. Medan Frida shoppade julklappar gick jag runt och höll och vred på den här skallen. Men det blev inget köp, tur var väl det då jag hittade något annat som fick följa med hem. Stans största uggla från en annan butik, nämligen Notre Dame.


Keramik ser man överallt nu. Bearbetad och med olika glasyr tekniker. Speciellt "avsågade" halsar på urnor och vaser. Här hittade jag snygga skålar som var ojämna och fina. Det var mycket jag kunde ha shoppat men det skulle ju med hem på tåget också.

Nu ska jag luta mig tillbaka med lite glögg och kolla på min uggla. Hur den ser ut? Du får se den vid ett senare tillfälle.

Ha en fantastisk jul och var rädd om dig om du ska ut på vägarna över helgen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Camilla sa…
Jag älskar Notre Dame och det är en given butik när jag är i favoritstaden.

God Jul