Ett spännande möte med konstnären Christin Björk.


Jag blev inbjuden till vernissage tidigare, vilket jag missade totalt tyvärr. Istället så blev jag inbjuden till Christin Björk´s ateljé på Hedeforsbruk utanför Lerum. Ett fantastiskt möte som inspirerade mig och gav mig energi, både av Christin och hennes konst.

Vid den tidpunkten hade hon inte så mycket målningar i sin ateljé utan vi bestämde lunch idag istället på Quality Hotel Galleri Arken ute på Hisingen. Jag ville ju se hennes konst. Jag blev helt betagen av hennes konstverk, så jag tänkte visa dig några stycken som hänger just nu på Galleri Arken.

Att möta nya människor är ju alltid roligt, speciellt när man inte vet vad som väntar. Du vet när det bara klickar med en annan människa som du aldrig träffat, hur spännande det är. I det här fallet gjorde det direkt. 


Se på den här målningen med fötterna, målad i olja. Hela målningen är levande och har ett fantastiskt ljus. Jag blev och är helt betagen av den. Den kommer förmodligen hänga på ett spa hotell i Göteborg, så jag får gå dit och sätta mig och njuta av den senare.

Christin jobbar både i olja och i japanskt bläck. Som på bilden nedan. Och motiven är bl.a  porträtt och människor tagna ur vardagen. Lekfullheten finns bland många av hennes målningar, det får mig att le lite extra och verkligen studera motiven. 

En ny teknik som hon arbetar i är att använda bladsilver i grunden och sedan måla ovanpå det, som översta bilden med kvinnan. Det ger reflektioner och tavlan upplevs annorlunda när man rör sig i rummet och ljuset gör sitt.


Japansk bläck i lager på lager, med en liknande teknk som akvarell, blandar hon motiven med olja. Det här är något jag gillar riktigt mycket. Att få en skisskänsla men ändå ha ett färdigt motiv. Jag kanske låter flummig, men det är något visst med det.

Christin säljer över hela världen och målar även på beställning. Hon berättar också om att hon gärna kommer till en kund och upplever rummet, därifrån skapar hon konst som passar just i det rummet. Spännande tycker jag.


Män med en känsla från 1920-1940 talet där ansiktsdragen är otroligt levande.

Nu ska Christin och jag se vad vi kan hitta på tillsammans, något vore kul att göra, vad vet vi inte än. Vi får se vart vi hamnar. Hur som, 3 timmar gick förbi idag utan problem då det är så kul att lyssna på hennes ivriga och entusiastiska historier om erfarenheter och måleritekniker.

Christin ställer just nu ut på Quality Hotel Galleri Arken fram till den 20:e januari, så passa på att åka dit. Totalt 17 stora konstverk hänger där.
Jag kände att jag var tvungen dela med mig av hennes konst till dig. Vill du komma i kontakt med Christin, så besök hemsidan eller maila mig så förmedlar jag kontakten.

Besök hennes hemsida för att läsa mer, du hittar den här>>

Bilder: Henrick ErikssonKommentarer

Helt otroliga målningar, fantastiskt. Skulle verkligen vilja se live