Duka till nyår


Jag tänkte ge dig ett dukningstips med aqua och blått i kombination med vitt och grönt. Det känns lite fräscht och nytt mot de traditionella vita och silverdukningar som brukar dyka upp under nyår.

Det här är bilder från en fotografering jag gjorde för Sagaform och deras vinglas, Spectra.


Jag rotade igenom julgranens alla hängen och kom upp med glasfåglarna i grönt glas som fick sitta i grova kvistar som blåst ner i parken utanför. Dessa placerades i diskade ölflaskor som har en fin form.

Varje dukat kuvert får ett kuvert med menyn och några personliga ord till gästen. Ett vitt kuvert som jag dekorerar med washitejp i matchande färger.


Duken är ett nyinköpt underlakan i randigt. Jag brukar alltid duka med underlakan, oftast har de rätt storlek för ett bord, är billiga och finns i massor olika färger. Bl.a har IKEA olika färger och storlekar från 29 kr. Vad gör det då om det blir fläckar eller liknande?


Att lägga till julgranskulor tycker jag är lite kul, det behåller lite av julkänslan och man kan skifta färger på bordet i en handvändning till en billig kostnad. Förutom glas och porslin, så kostade dukningen 39 kr för "bordsduken", resten var återvunna flaskor och julgranssaker.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

//Terhi sa…
I found youre blog a couple of days ago and like it a lot. Thanks for this post. I have been searching vineglasses like this. They look a bit like Marimekkoś sukat makkaralla glasses. Happy new year!