Vad gör man med gamla ölflaskor?


Idag tänkte jag visa en sak som man kan göra med tomma ölflaskor. Jag tyckte de var så fina så jag ville återanvända dom till något, så de fick bli vattenflaskor helt enkelt.

Det är trevligt att ge varje gäst sin egna vattenflaska, och dessutom , om man har några extra, kan man ha dem nerkylda och bara byta ut under måltiden.


I det här fallet använde jag lite röd prickig washitejp och satte runt halsen, och det kan man ju skifta färg och mönster efter middagstemat. Istället för att göra ränder på hela flaskan så tyckte jag det var trevligare att bara lägga en tejpbit runt halsen.


Som bordsplacering fick en bit papper och en liten tejpremsa bli till en vimpel på glasbenet. Enkelt men effektfullt.


Ruskigt enkelt och ett billigt sätt att piffa upp bordet. Och som sagt, det är enkelt att bara byta tema med hjälp av lite tejp.

Ölflaskorna är ju snygga att ställa i en grupp också med några enkla kvistar. Dessa kan man sedan låta vara som de är eller pynta med små hängen inför jul. Till våren blir de perfekt för udda tuplaner eller annan vårblomster.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hej!
Smart ide! Och fint.
Kram anna
Stein sa…
Så smart idé! På sommeren blir de sikkert kjempefine med ett enkelt bregneblad i hver flaske også! :-) Jeg regner med de ølflaskene er svenske? Jeg har bare sett brune utgaver her i Norge. :-(
Ha en fin dag.

Mvh
Stein
Mia sa…
Mycket enkelt och fint!

Jag använde gamla flaskor till dukningen på vår bröllopsfest - snyggt, enkelt och extremt billigt :) Bilder finns under etiketten "Bröllop" om du har lust att kika.
Ha en fin dag!
Hej Stein, de här flaskorna kommer från Norrland och smakar lite guld ;-) utan att göra ölreklam. Jag släpade hem liknande flaskor från Spanien och Thailand där liknande finns, skulle du vilja ha liknande så kolla in Asiatiska butiker, brukar finnas där till en billig penning. Ha en fin dag!