Plaza Interiör på bordet


Jag har under en längre tid sökt efter en bra svensk tidning att bläddra i och ha framme på bordet, och det har inte varit lätt. Jag läser gärna utländska magasin då man får lite samma sak i många av våra inredningstidningar. I vissa magasin har det gått träda känns det som, vilket kan vara riktigt bra då det alltid föds något nytt ur det.

Sen plockar jag gärna modetidningar från Spanien och Holland, där man kan se inredningstrenderna väldigt snabbt (tycker jag iallafall) då de ofta skriver om nyuppkommlingar och små designers inom mode. Så mycket inspiration kommer därifrån.


Under Formex passade jag på att plocka flera olika magasin på korttids prenumeration för att försöka hitta ett som pasar mig mer personligen. Jag har två som jag gillar och det är VårtNyahem och Plaza Interiör. Varför kanske du undrar?

När det kommer till VårtNyaHem känns den fortfarande som en uppkommlig som gärna plockar ut design som sticker ut, lyfter formgivare och design på ett bra sätt, dessutom blandar in mode. Något som de gjorde från första början och som ligger så tajt i trenderna. 

Plaza Interör är det magasinet som jag kommer fortsätta ha i brevlådan (för att inte springa och köpa den hela tiden) Lite förvånande för min egen del, men den har blivit riktigt bra tycker jag. Jag gillar läsa Hanna Nova Beatrice´s (chefred) sida, vilken banar en bra väg in till innehållet.

Mer design än förut, vilket tilltalar mig, och mer trendspaning och shopping. Jag gillar tidningen helt enkelt och det redaktörerna skriver om. Övriga tidningar som Sköna Hem, Hus& Hem, Eller Interiör m.fl blir det att köpa eventuella lösnummer vart efter jag hittar det jag söker. 

Plaza Interör hamnar på bordet. Men vem vet, det kanske hamnar fler tidningar på bordet så småningom.

Bilder: Henrick Eriksson


Kommentarer

Intressant. Jag har alltid tyckt att Plaza bara är ett reklamblad med tjockt papper. Kanske dags att kolla in ett nummer i matbutikens tidskriftshylla? Ha en skön söndag i novembersolen, Lisbeth
Det är svårt det där med inredningstidningar. När man prenumererar tycker jag ofta att numren känns så lika varann, blir mycket upprepning efter ett tag. Så än så länge är jag en lösnummerstjej, men ska banne mig ta ett varv till och börja några korttidsprenumerationer. Tack för tipset om Plaza, jag ska testa den igen!
Viveca sa…
Visst är Plaza bäst ! Har prenumererat på denna tidning i flera år och tycker den är så mycket mer än reklam.. Har provat flera andra inredningstidningar men faller alltid tillbaka till Plaza. Oj, vilken reklam ! Men det bjuder jag på :)
Jag tycker också att Plaza blivit kanonbra! En given favorit, som jag gärna läser, trots att jag blivit lite mätt på inredningstidningar.