Musselmålad termo mugg


Jag och mitt kaffe. Jag häller i mig kopiösa mängder kaffe varje dag och har vissa favoritmuggar, det här är min nya.

Mussel målat (musselmalet) i svart från Royal Copenhagen. En mugg med dubbla väggar som både har en isolerade effekt och som gör den inte så varm att hålla i.


Just att den har dessa handmålade blommor tycker jag om. Man kan känna hantverket i den. Dessutom är det alltid godare att dricka sitt kaffe i en bra och snygg mugg, eller har jag fel?

Priset ligger på 859 kr och kan bland annat köpas via Royaldesign.se .

Visst kan man tycka att en mugg är en mugg och att priset ligger högt, men jag tycker ändå att muggen försvarar priset när man vet att det suttit en målerska/målare och gjort mönstret och även har signerat den. Tar man alla olika bränningar för glasyrer och arbetsmoment så tycker jag det är ok.

Vilket kaffe jag dricker? Zoega´s Intenzo såklart. Ska vara som vi säger i Dalarna, "- ska vara så stark så skeden står rakt upp"

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Håller med dig om att fina (och dyra) koppar gör kaffet bra mycket godare! Jag hade Filippa K-muggarna förut men gav bort dem eftersom jag inte orkade bränna handen varje gång jag skulle dricka, så detta med dubbla väggar var en bra grej.
linn sa…
den vakraste koppen!

eg har akkurat kjøpt krus i same serie, og nyt kvar ein slurk :)
Lindi sa…
En otroligt vacker kopp, absolut!
Lite högt pris kanske, men för en god sak.