Dukat och klart!


Jag lovade lite dukningsbilder. Det blev inte som jag tänkt mig från början med grenar och annat, då de var alldeles för fuktiga. Jag hann inte plocka in dom tidigare så det blev till att rota i skåpen.

Det blev blockljus, kivilyktor och udda små vaser i glas och keramik. Ett dricksglas fick ett trälock på sig och får agera burk ikväll.


Besticken får ligga på varsin träbricka tillsammans med servetten med kinesiskt tidningstryck från Granit.

Det enda gröna blev några kvistar från citronträdet, både för de vackra bladens skull som doften. Det passade bra med lite citrondoft då det blir vitlökskyckling med timjan. Och till det svartrot, lök, potatis och körsbärstomater i ugn.


Loppan i papper behöll jag som en rolig grej, då det blev lite tidsbrist med dukningen. Jag tyckte det vit, trä och papperstemat funkade bra till det ruffa bordet från Artelleriet.

Nu har det börja spricka rejält på bordsskivan (vilket det ska göra) och bordet blir verkligen bara vackrare och vackrare. Det blir ett levande bord med sin egna patina och sprickor.

Ett sånt här bord lägger man ingen duk på kan jag säga. Nu ska jag invänta gästerna och lägga sista handen vid maten. Ha en skön helg!

Bilder: Henirck Eriksson

Kommentarer

Tulle sa…
Så fint! Kul med loppor, man ska testa vika mina linneservetter till det nångång! Tack för tipset!