It´s raining dogs and dogs


Är vi inne i en ny hund era igen? Hundar inom inredning har ju alltid varit populärt och nu ser jag hundar mer än vanligt. Det kan vara prints, inredningsacessoarer och liknande. Den här snygga grafiska postern kommer från Rocket St.george och heter Scrumpy.

Precis som vi sett fjärilar, trollsländor och annat som kryper och går så verkar det vara lite dags för hundarna att komma tillbaka. Det kan ha lite att göra med kommande punk trend som är i antågande för nästa höst. Maskulina material och mönster i  rutor, läder, nitar m.m med en dov färgskala. Förknippas oftast med hundar dessutom.


Lisa Bengtssons hundmotiv har ju blivit populära som bara den, på brickor, tapeter och kuddar. Photowall har den svarta medaljongtapeten Byracka och finns i tre färger. De randiga kuddarna kommer från Gumps.


Något som förvånade mig var Goebel´s nya porslinsfigurer med hundmotiv (vänster i bild) Chihuahua, mops och grayhound i vitt porslin med olika dekorer. Det är designern Uta Koloczec som gjort dessa och på hemsidan hittar du alla dessa fantastiska hundar i olika färger och modeller.Totalt kär i Chihuahua´n på bild.

Goebel som förkippas med julänglar hade både muggar, statyetter och porslinsfiguriner med hundar.

Hundar kommer ju alltid vara populärt, men det går ju i vågor som allt annat. Vad tror du?

Bilder: Henrick Eriksson och från ovanstånde företag med länkar.

Kommentarer