Detaljerna som gör trenden


Att vi är mitt i en natur trend med äkta material och inspiration hämtad från naturen är ju inget nytt. Det har du säkert sett runt om dig och i inreningsmagasin och bloggar.

Detaljerna har ju blivit viktigare inom inredning. De små sakerna som lyfter känslan och sammanför inredning och ett rums möbelemang. Oftast enkla linjer och former som talar genom sin struktur och yta.

Att välja taktila ytor på möbler och inredningsdetaljer känns väldigt rätt. Och precis som de 47 olika grå nyanserna i 2011 års trend, man jobbar med textur och yta för att skapa brytningar och liv.

I Elle interiörs monter på Hem och Villa presenterades det väldigt bra i utställningen av Agneta Törnqvist. Olika träslag med sin unik yta blandades in med papper, läder, stickat, ruff metall och grönska. Rätt känsla fick man också av att takets ljus sirlades ner mellan grenar och blad, vilket gav skuggningar i rummen.

Det var en bra förklaring av trenden vi ligger i och som växer sig starkare inför 2012. 


Detaljer som tex den här lädermanchetten på en träbyrå´s ben av Lisa Hilland. En detalj som väcker nyfikenheten och som förstärker känslan om hantverk. Veckat läder med hålslag på ett mjukt svarvat ben. Riktigt snyggt!

För mer bilder från utställningen kan du bl.annat kolla in hos Susann på Purple Area som tagit snygga foton i temat.
Bilder: Hernrick Eriksson

Kommentarer