Rica hotel No.25 - En oas i Göteborg


Mitt i Göteborg, ett stenkast från Centralstationen ligger det nyupprustade Rica hotel No.25. Det ligger på Burgrevegatan 25 i Göteborg är ett hotell helt i min smak. Jag besökte det igår och träffade då hotellchefen Camilla Fredriksson som visade upp det nya hotellet.

Sköna färger och toner som blandats med mörkt trä och bra design. Bl.a hittade jag Tom Dixon i taket i loungen. Så snygga lampor så man nästan mår dåligt ;-)


Lobbyn är varmt välkomnande med tända ljus, murrigt och varma textilier och som extra bonus en tänd brasa. Tror det är första gången jag ser Kartells pallar passa in i en inredning så bra.


Lobbyn har en loungeavdelning med fåtöljer, chesterfield och stoppade möbler. Fotografier av rockstjärnor och givetvis en snygg gitarr i hörnet. Jordgloben och resväskan är med, trendriktigt och passande på ett hotell.


Restaurangen har gula toner som matchas med sand och svart. Elegant och inbjudande. Jag gillade att servetterna tog upp färgerna från lobbyn. Lägg märke till de snygga pressglasen som används som vattenglas.


Mitt i restaurangen står ett stort matsalsbord för ett större sällskap. Träbord med moderna stolar, kontraster, kontraster, kontraster. En skön detalj ur serveringen är silverstakarna i olika modeller, samlade på en mässingsbricka. 


I restaurangavdelningen finns även en mer loungeyta. Böcker på väggarna (tapet) och samma sak som i restaurangen, mörka träbord och moderna stolar. Bänkarna har ryggstöd i form av sammetskuddar i mängder.

Fotografierna går i samma tema som i lobbyn, rockstjärnor. Just nu en liten utställning med smurfar i små boxar mitt i restaurangen. En rolig och uppseendeväckande detalj.

Hur som, jag blev helt kär i hotellets inredning. Väldigt behagliga färger och skön bakgrundmusik som fick mig att känna mig som hemma. Eller som Rica säger -"Välkommen till Göteborgs vardagsrum".

För mig handlar det inte bara om designen och själva inredningen på ett hotell. Lika stor roll spelar personalen. Får man ett dåligt bemötande eller ett dåligt avslut så tar det udden av allt. Jag tycker personalen står för ca 40% av hur hotellet upplevs. På just Rica märkte jag hur "hungrig" personalen var,  ett leende på allas läppar och de noterade alla personer som gick igenom hotellets delar. Stort plus och något som jag uppskattar. Kanske är det för jag föreläst i kundpsykologi en gång i tiden som jag lägger märke till det och noterar det noga. Vad vet jag, men det höjde ribban lite extra på Rica no.25.
Hotellet är ritat av Koncept Stockholm

Hemsidan hittar du här>>
Facebooksida här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Emelie sa…
oj wow! Hur har jag kunnat missa detta? Fast det blir ju lätt så när man bor i stan, man blir blind. Måste kika in där någon dag! //Emelie
Benny sa…
Det här hotellet väckte min uppmärksamhet. Ser väldigt inbjudande ut och kommer definitivt få ett besök i oktober :)