Jag hittade min vinnare på Formex - Dela av Yukari och JohanSom du vet så sågade jag Formex höstmässa 2011, men jag känner ändå att jag måste ta med en sak som jag hittade och det var Yukari och johan som ställde ut Dela i Young Designers.

Varje år utser jag min vinnare på respektive Formexmässa, det har varit keramiska lampor till ljusdiamanter som brinner en timme. Den här gången är det projektet Dela.


Yukari och Johan är möbelsnickare som utbildat sig på bl.a Capellagården på Öland.
I dagsläget har de en verkstad i Bollnäs där de utför möbelsnickeri på beställning, renovering av möbler och egna designprojekt.


Att använda begagnade möbler och sedan dela dom för att tillsätta nytt material så det bildas nya former och funktioner tycker jag är spännande. Tidigare inlägg hittar du här>> som har liknande tankar.Jag tycker om att jag känner hantverket och att jag ser den ursprungliga möbeln. Att använda naturmaterial är rätt i tiden och det ger möbeln en genuin och äkta känsla.

Där har du min vinnare, med innovativ och lekfullhet kombinerat med bra design och funktion. Ett prisexempel på tex bänken 9 700 kr.

Möblerna finns att köpa på deras hemsida och den hittar du här>>

Bilder: Yukari&johan

Kommentarer

Knaada sa…
Gillar idén, gillar att dom genomfört den, gillar mest att dom kommer från mina hemtrakter, men jag är inte helt säker på att jag gillar resultatet :)

Nej, det blir inte min formexfavorit, jag håller mig till sittpuffarna från LOB design.