Angry birds i post-it - ny graffiti?


Post-it konst och skapelser har man ju sett en hel del av och det roliga (tycker jag) är den här vågen som väller in just nu. Att sätta post-it på fönster till kontor och butiker. Min favorit just nu måste vara Angry birds (finsktillverkat mobilspel) som gjorts på ett kontor i Oslo. Ska tillägga att de gjort en hel scen i de kommande fönstren också. Några våningar upp kör de Pacman.

Jag såg det i bl.a Paris, Barcelona, Frankfurt, Malaga, Stockholm, Göteborg, London, och många, många fler ställen bara senaste månaderna. Vissa kontor tävlar mot varandra genom att göra de mest avancerade "konstverken", och oftast i huset mitt emot.

Vad jag förstår så startade det i Frankrike (i år) av de anställda på Ubisoft Montreuil och det motsatta kontoret på BNP Bank tog det som en utmaning, och kriget var igång.


Det gäller att kolla uppåt när man är ute och kollar runt, annars är de lätt att missa. Den här sitter på 14:e våningen om jag inte minns fel.

Hur som gillar jag ju sånt här. Lekfullt men ändå gjort med en tanke och teknik. De sätts ju spegelvända på en glasruta så det krävs ju lite tankeverksamhet.
En ny form av graffiti kanske?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Erika Tubbin sa…
hej, här är ett färskt klipp på kreativ, nördig post-it-konst från Visualiseringscenter C i Norrköping: http://youtu.be/POTtd7qXLsc