Sommarvärmen utmanar trädgården


Värmen som varit har tagit hårt på trädgården. Svedda blad och torra blomsterstänglar finns i stort sett i alla delar av trädgården. När solen legat på länge får hela trädgården en gulaktig ton i blad och blommor. Det som klarat sig bäst är skuggpartierna och där det varit extremt mycket sol, där växer ju persika och olika gräs som ändå vill ha maximalt med sol.

Regn har det varit lite av, skulle behöva lite mer faktiskt. Nu har det ju kommit lite under två dagar, men vad är det? Lite dräll bara.


Rosorna har jag stödvattnat, likaså vindruvorna, men det är det enda. När jag började anlägga trädgården var det en viktig del av planering och plantering. Att inte behöva vattna något extra mer än vad naturen fixar.

Det har funkat i 8 år, men det är lite trist att se hur trädgården torkar ihop under vissa perioder. Men efter regn kommer solsken, eller i mitt fall - massa blomster. Det är ju lite otroligt hur växterna klarar sig och kommer tillbaka. Så nu förväntar jag mig lite mer frodande grönska efter denna veckans kommande regn.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

@my casa sa…
Javisst är det tungt att se hur trädgården torkar ihop,
man hinner ju inte med att vattna allt.
Men vi ska nog också få regn och med det lite mer grönska - det skulle verkligen behövas.