Renoveringen av wc kräver ett dass.


Nu håller min far och jag på och renoverar golvet i badrummet på landet.

Nu är det dusch i trädgården, tandborstning i köket och givetvis var jag ju tvungen ha en toalett. Så det fick bli gamla dasset som fick utrymmas lite snabbt och iordningställas tillfälligt. Lite vitfärg, några snabba blomsterrankor av akrylfärg och in med mulltoa. Det fick bli en liten ljushållare för mörka sommarkvällar också, den hittade jag på Designtorget för många herrans år sedan - en favorit.

På något sätt känns det som somrarna när man var liten. Utedass, fågelsång och sommar.


Badrummet inne i huset har nu slitits ut helt och hållet. Det är min far som är en hejare på allt sånt här som är arbetsledare ;-)

Gamla hus är ju lite speciella och inget brukar vara lättrenoverat. Under våtrumsmattan hittar vi spånskivor, frigolit och ett trägolv (!). Nu skall allt upp och iordningställas enligt normer innan jag får ta hit en mattläggare och svetsa mattan. Känner du en mattläggare på Orust eller Uddevalla är det bara att höra av sig.

Blandare och duschstycken skall inhandlas och mycket därtill. Vi har redan förberett med nya toalett, handfat m.m då det brukar kännas lättare att dela upp kostnaderna under en tid. Det går ju hur bra som helst om man har en plan och en moodboard att jobba efter. Jag återkommer med mer bilder och annat under renoveringen så du får se hur det blir.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

@my casa sa…
Utedasset blev ju jätte rart!

Jag förstår sommarkänslan i det hela...
Blomsterrankan var verkligen pricken över i!