Pride i Stockholm - inte bara en fest.


Just nu pågår Stockholm Pride, en fest i regnbågens alla färger.

Jag har varit upp på 2 stycken festivaler och jag tycker det är fantastiskt att se alla människor som verkligen lyser av glädje och stolthet. Förra året när jag var upp så var jag med om något häftigt, det var nämligen gruppen Stolta föräldrar som gick i Pridetåget. Ett stående jubel och hyllande till föräldrarna som gick tillsammans, rakryggade och med tårar i ögonen av uppvaktningen.

Man kan se vikten av ett föräldrarstöd, kompisstöd, ja ett stöd i alla former. Det är inte lätt att komma ut och det är inte lätt att känna sig lite annorlunda mot normen i uppväxten. Men när man ser glädjen på en festival, oavsett om det är HBTQ festival i Göteborg eller Stockholm Pride, så ser man att det finns ett stöd för alla, i form av föreningar, grupper och liknande. Inte minst bland vänner och släkt. Det gäller bara att se det, få det och ta till sig det.


Jag glädjs med alla som är i Stockholm nu och, för första gången, firar regnbågens färger på Stockholms gator och torg. Att flytta ut festivalen från inhängnad kanske var ett smart drag?

Att fler kan ta del av festivalen, intigrera människor oavsett läggning eller kön. Kanske inte känna sig utpekad utan bara vara en i mängden. Det kanske är första steget för många att närma sig HBTQ kulturen och söka kontakt? Vad vet jag, men jag tycker det är bra att chansen ges och finns.

Sedan en eloge till alla som visar sitt stöd i någon form. Ett berömt citat från Joel Burns - "It gets better"

Kommentarer

Jag önskar jag kunna vara där och se uppleva Pride. Lyssnade på P3 live igår från Pride, verkar vara grymt:)