Jag och mina återvunna burkar


Jag vet inte riktigt vad som tagit åt mig när det gäller glasburkar. Jag kan inte kasta dem utan försöker hitta en ny användning. Jag lämnar inte ens in dom i returglas för återvinning om jag kan återvinna dom på annat sätt.

Orkideérna fick ju en ny plats, i dessa burkar och de trivs riktigt bra.


Överblivna burkar har blivit lyktor på balkongen, vissa fått ståltråd runt gängorna för upphängning i träden. Man kan hälla i lite glasfärg och skölja burken med, på så sätt får man knalliga och glada ljuslyktor.


Burkar har fått griffelfärg på sig och får fungera som förvaring av penslar och pennor. I det här fallet är det en saltgurksburk.

De flesta burkar har vattenlösligt lim och då räcker det att lägga dem i blöt i en timme för att sedan ta bort etiketterna på ett enkelt sätt. Det som kan vara lite knepigt är att vissa leverantörer använder lim som inte är vattenlösligt. Då funkar det att ta lite bensin på en trasa och ta bort limmet med.Snittblommor med kortare stjälkar är kanon att sätta i mindre burkar.  Med andra ord, jag har burkar överallt och till många saker, även som förvaring.

När etiketterna är borttagna och locken diskade så tycker jag ändå att formen och burken är riktigt fin och användningsområderna är många.

Spar du dina burkar? Gör du något roligt med dem?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jerpa sa…
Just nu spar vi barnmatsburkarna så pappa kan fylla dem med lingonsylt till hösten.
Loppan Lorum sa…
Jag sparar burkar med fin form (t ex Abbas sillburkar) för att ha hemmagjord sylt i mestadels. Men ibland är det lite svårt att få bort allt etikett-lim från dem. Du kanske har nåt bra tips?
Jag har mina burkar som blomvaser, det blir jättefint!
Jag är dålig på att återanvända burkar. Men tipset som att använda dem som ljuslyktor i träd utomhus tar jag till mig. Det kan bli riktigt mysigt.