Hilton Hotell Slussen fräschar upp med design


Förra gången jag var upp till Stockholm blev jag inbjuden till Hilton Slussen för en visning av deras nya uppfräschade delar av hotellet. Tyckte det var skönt att se att man inte hypar upp hotellet för mycket.

Då jag är på ständig jakt på hotell är det kul att besöka olika genre och stilar. Nästa vecka ska jag ju upp igen i tre dagar (tisdag-torsdag) så nu blir det leta hotell igen.Executive rummen, med utsikt över slussen och Stockholm stad, har en blandning mellan dova pasteller med starka accenter. Rustika material såsom trä, bomull, ull i möbler ger en liten lyxkänsla.

Rummen har egen nespressomaskin och övertaligt med kontaktuttag, något jag alltid tittar efter när jag checkar in. Man vill ju kunna placera dator och annat elektriskt lite varstans i rummen.

Man hittar designmöbler såsom avlastningsbord DLM av Thomas Bentzen, Linktable från Tom Dixon m.m. Skönt att se att de ändå har bevarat lite av det gamla, dv.s träpanelerna i rummen som är ritade av Gert Wingårdh, Carraramarmor i badrummen m.m. Valet av möbler andas mycket italiensk design.


När man bor i executive rummen har man tillgång till en executive lounge. Där kan man slappa, blanda sin egen drink, äta lite plock och bara vara. Givetvis finns arbetsplatser också. Här på bild fåtöljen Lady från Homeline.

Man har använt sig av DOOS Arkitekter för rummen och loungen och använt många bra märkes designers.


 Läcker ärtgrön fåtölj och vid sidan Tom Dixon igen, hans urläckra kopparlampa som går att rikta i alla olika riktningar.


I Lounchen hittar man Taccinis fåtöljer i glada färger och i bakgrunden står Tom Dixon´s snygga lampor.

För att kolla närmare på hotellet och läget, kika in på hemsidan här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer