Upprustning i växthuset


Det nya äxthuset är på plats, glasrutorna sitter i och solen skiner. Nu är jag nöjd.

Men jag skruvar hellre ihop ett helt IKEA varuhus än sätter ihop ett liknande igen. Så mycket pinnar, plåtar, vinklar och skruvar och inte världens bästa beskrivning. Men nu är det klart.

Jag har inte varit på landet så jag inte köpt några växter än. Jag brukar ju driva upp egna plantor och perenner, men inte i år. Men jag är väl förberedd, kan man lugnt säga.


Då det här växthuset är dubbelt så stort som det jag hade från början, så finns det plats för massor av saker. Jag har t.o.m en stor rostig papegojbur i entré hörnet där det ska få slingra sig en klätterväxt. Det som flyttat in är ett rejält teak bord som man kan stå och plantera vid.

På det ett gammalt skåp som använts som förvaring av cykelverktyg. ( inte jag utan ett fynd) Det har en enormt fin patina och det finns ett stort antal rostiga krokar att hänga saker på.


Krukor som är urdiskade och lackade på insidan ( se tidigare inlägg>> ) står redo för att serva. Andra tips istället för krukor hittar du här>>

Jag har inte planerat vad jag skall ha för växter där inne än. Just nu växer det två vinstockar i varsitt hörn, vilka jag bevarade från förra växthuset. Just nu nerklippta så de syns inte på bilderna.

Några förslag på färger, växter eller annat jag ska ha i växthuset?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer