Renovering av sovrummet på landet.


Jag upptäckte ett litet missöde i helgen när jag var ute på landet, att golvet i sovrummet inte var tätt och att fukt kunde komma upp ur källaren, vilket betydde att det vara bara att kavla upp ärmarna och göra om.

Tills i fredags var rummet vitt, hade väggfasta sängar och panel och jag tänkte att ska jag ändå riva ur allt kan jag lika grna byta färg, till grått.


Alla tapeter rivdes ner, golvet bröts upp och fönstret plockades ur och renoverades så att det går att öppna och få fram de gamla snickerierna. Även elen flyttades då denna inte var riktigt utförd av de gamla ägarna. Det upptäckte jag när golvet bröts upp.

Väggarna spacklades och målades. Första målningen blandade jag spackel och färg får att få fram en ojämn yta som ska uppfattas rå och ojämn. Sedan målades allt om igen med den grå färgen.


Golvet isolerades med plattor, lite tjockare än vanlig golvplast, vilket var otroligt smidigt och dessutom fungerar som en spärr mot vind och kyla.

Golvet blev ett klick golv från Golvabia, ett fanérgolv så träytan kan kännas under fötterna. ( allergisk mot plastiga klickgolv annars) Då hela huset nu har vita golv så ville jag bryta av i det lilla sovrummet med en mörk betsad yta mot de grå väggarna.


En midre dubbelsäng fick flytta in med förvaring under. Belysningen drogs till hörnet där två gamla ikea sänglampor plockades isär och fick ny el och utseende. De får duga tills jag hittar lampan/lamporna som känns rätt för rummet.

Nu känns sovrummet betydligt större och man kan gå framför fönster. Ett stort plus är att det är lättstädat och jag kan öppna det gamla fönstret och vakna till fågelkvitter.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jisses vad du jobbar! Imponerad. Alltid kul med lite urban känsla på landet. Lycka till med resten. //Lisbeth
Jerpa sa…
Det blev ju snygg och bra det där. Men hur ser den andra ändan av rummet ut? Fortfarande snickerboa/tvhörna/garderob/u-name-it.
Livsluft sa…
Jättefint! Sobert men samtidigt varmt ombonat, så långt man kan se. :) Jag gillar tonen. både den grå och fåglarnas genom det öppna fönstret.
Gjorde du allt det där på en dag???
@Jenny - ja det tog en dag, och golvet tog 1 timme att lägga in, mellan det hann jag måla köksgolvet vitt, måla alla fönster invändigt också;-)/ H