Promostyl, trend 2012 / 13, sidenfjärilar och cyklar.


Igår var jag på besök i Stockholm och passade då på att gå till Designgalleriet för att kolla in utställningen som just börjat. (1 juni till 23:e juni)

Där träffade jag på Marie Lagerlöf från PROMOSTYL som huserar där under en månads tid. Med sig på sitt månadskontor har hon trendböckerna, sin dator och information om trender/influenser som komma skall.

Vi pratade betydligt längre än jag hade tid för, hahahaha, men man blir ju så upphetsad när det snackas trender, som dessutom handlar om vinter 2012/2013. Det väcktes ett ha begär över böckerna kan jag säga...


För dig som inte vet vad PROMOSTYL är här kommer en kort beskrivning; Franskt och den första internationella trendbyrån, grundades på 1960 talet. Bl.a Cay Bond kommer från PROMOSTYL. De stora modehusen använder sig av deras böcker, totalt 10 st per  säsong, där livsstil och trender presenteras noga och per område. Ses idag som den ledande byrån internationellt med kontor i Tokyo, New York och Paris.

Böckerna innehåller inspiration, moodboards, information, färgkartor, skalor och mycket , mycket mer. En smart sak varatt längst bak i pärmen sitter färgerna i perforerade ark, så man kan riva ur en kvadrat färg för att sedan lyfta in i sin egna moodboard m.m.


Utställningen som är innehåller verkligen en blandning, det är Sophia Edströms otroliga siden/metalltråds smycken, som setts i Franska Vouge och som använts på catwalken av bl.a D&G. Ung svensk tjej som bor och verkar i Indien.


Kolla in vilket hantverk med fjärilarna. Visst är det så att jag ser fjärilar högt och lågt igen, det här är tredje gången sen 2008 som fjärilarna försöker ta sig in i våra trender. Nu talat jag inte om Sophias smycken ,utan generellt!

Vi kanske har mognat och är beredda fyllt ut nu? De har ju dessutom förändrats från sommarfjärilar till franska Art Deco fjärilar, något som kanske passar bättre i våra hem?


En annan utställare var BikeID. Plocka ihop din egen cykel med personliga val. Ta tex. ett gult styre, ett grönt och blått däck, på med en orange cykelkedja. Kul, kul, då jag sett dyrare klockor, smycken och annat med samma idé, så känns det roligt med att kunna göra det med en cykel också.

Dessutom är cykeln använd i bl.a New York av cykelbuden, då det är nåt speciellt med att pedalerna inte slutar snurra då du tar bort fötterna. Lite förvirrande för mig som inte cyklar, men kul som sagt, och snyggt!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

elena nuez sa…
I know Promostyl since many years ago, the books are amazing ... the proposals of color, composition, colors .... are a continuing source of inspiration for me!

thanks for this great post!!!
elena