Jag behöver din hjälp. Canon, Nikon, Casio, Kornica??


Jag behöver en ny kamera, då jag inte är nöjd med kvalitén min bilder. En systemkamera som ändå är lätthanterlig. Du kanske kan hjälpa mig?

Jag är ju inte direkt inne i kamerorna värld och söker efter någon kamera i prisläget 10 000 - 20 000 kr. (den får vara billigare också bara den är bra) Jag vet att det kan låta mycket pengar, men med tanke på hur jag använder min nuvarande kamera så blir det inte mycket i längden. Jag tar minst 200 bilder varje dag så du kanske förstår att jag behöver en ny kamera som är bättre än den Casio hybriden jag har idag. Jag fotograferar mycket hem, trägård och miljöer och produkter.

Har du en kamera som du är nöjd med? Har det kommit något nytt som du tetat? Har du tips och ideér så får du gärna hjälpa mig. Märket splar ingen roll, bara den är bra.

Bilder: Kornica minolta, Canon, Nikon
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jocke W sa…
Jag gillar Nikon och är väldigt nöjd med min D80!
En Canon ska du ha. EOS 60D eller EOS 600D beroende på hur mycket du vill lägga.
Anonym sa…
Lägg pengarna på ett riktigt bra objektiv du gilllar, det är det absolut viktigaste. Köp en Canon 60D och sen kollar du runt bland objektiv, det är det som kostar och gör bilderna bra!
Jonna sa…
Canon 60D! Och som "anonym" sa så hänger det mycket på vad du använder för objektiv.
Erik sa…
Ett alternativ till en systemkamera är Canon G12 eller S95 - extremt välbyggda kompaktkameror med superbildkvalitet som ju tar mycket mindre plats, populära bland yrkesfotografer när de inte jobbar. Om du ska ha en systemkamera skulle jag välja Canon 60D med ett bra zoomobjektiv!
Jerpa sa…
Som de sagt ovan, objektivet gör mycket. Mina gluggar har kostat bra mycket mer än kameran även fast den nu är 5-7år.
Men kan du inte höra med Bella??
Nutti sa…
Jag har en Nikon D3100. =)

Hej förresten! Det var inte igår!
Kram Sofia