Exklusiva bilder från Karl Lagerfeld´s glasserie för Orrefors


Stefan Nilsson, vår egen trendguru i Sverige, är idag nere i Paris för att delta i den stora pressvisningen av Karl Lagerfeld´s glasserie för Orrefors.

Han skickade mig bilder direkt från visningen i Paris, som avslutades nu kl 15:00, så du nu kan ta del av glasen. Karl Lagerfeld (KL) har gjort en serie med glas som kommer säljas både i butik och exklusivt via nätet. ( Det han håller i på bilden ovan är KL´s egendesignade glas och kommer inte att säljas)

Ta ett djupt andetag, här kommer dom.


Serien, som finns i svart, vitt och klarglas, har en snygg symetrisk form. De har alla ett fat med Karl Lagerfeld´s signatur. På bilden ovan ser du tumbler glaset, ren och snygg form.

Tanken om fatet är att KL tycker att det inte bara är tekoppar som skall ha fat. Det fyller även en funktion - glaset avger ingen kondens mot bordet, utan stannar på fatet.


På bilden ovan ser du närmare hur glasfatet ser ut och hur märkningen sitter i botten. Snyggt!


Till vänster, likörglas och till höger vinglaset. Formen på glaset känns både lyxigt och exklusivt. I samma serie kommer även skålar och vaser.


Champagneglasen som har gravyr kommer säljas exklusivt genom nätet på Orrefors. Högt dragna glas som gör dom eleganta. Vem vill inte ha dessa hemma?

Först vill jag tacka Stefan för att han skickat mig bilderna direkt från Paris och sen tycker jag du skall besöka hans bloggTrendgruppen, där kan du se mer "behind the scenes" från Paris.

Nu kan du även höra och se Karl Lagerfeld tala om sina tankar och design här>>
(tillagt onsdagen 8:e juni)

Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Å vad roligt att få se! Jag har väntat med spänning på att få se resultatet av det här samarbetet!
Superfina champagneglas och det vita glaset med fat gillar jag också.
Hoppas allt är bra med dig :)
Kram Vanja!
Nice. Champagneglasen ser riktigt härliga ut. Påminner lite om glas av Efva Attling som vi fick i bröllopspresent.
Snygga och coola glas, ger verkligen ha-begär. Steffo-man far runt som aldrig förr, kul att följa :) !!!

Hoppas allt är bra med dig och glad sommar!