Det växer otroligt på balkongen, lite för mycket faktiskt.


Du har ju fått se lite hur balkongen ser ut och tänkte lägga in en blänkare om hur läget ser ut idag. Det växer, kan man lugnt säga.

Alla blommor och buskar har fått rejäl fart och blivit kraftiga och stabila. Stäppsalvian (uppe till vänster) har nästan växt ur sin hink.Klematisen kämpar på uppför väggen. Men den är på god väg. Du undrar säkert vad det är för torr pinne som står i krukan med murklockan, det är ett citronträd som togs av kylan förra året. Men den skjuter nya blad och små grenar så den får vara kvar ett tag till.


Även det japanska körsbärsträdet har tagit rejäl fart, har t.o.m fått klippa in det lite för att det inte ska rusa iväg för mycket.

Klementinerna i hörnet har det lite kämpigt, den har satt alldeles för mycket frukt och blommar gör den fortfarande. Dags att plocka av lite och ge den lite ny näring.


Den växt som förvånat mig mest iår är hortensian, två stycken planterades och det är minst 20 blomställningar i varje. Helt otroligt.

Jag tror att lite växter får följa med ut till landet till midsommar, de har helt enkelt växt lite för mycket och lite för fort. Storlekarna på växterna har blivit större än de ska så dags för lite gallring.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Vilken underbar balkong ni har!!!!