WHITE

Det märks att vi är på väg ut ur den ekonomiska depressionen, söker hopp och ljus.

Just nu är det vitt överallt i butiker och utställningar. Igår tog jag en sväng på stan för att kolla in skyltfönster och butiksexponeringar och vart jag än går så möts jag av vitt, vitt och vitt. Blandade vita toner med creme´, äggskal och kalkvitt. Får nästan använda solbrillor när man besöker vissa butiker.

Det är främst inom modebutikerna som det vita syns rejält och då brukar det bara vara en tidsfråga innan många inredningsbutiker hakar på. Vita hem verkar vi aldrig kunna få nog av inom inredningstidningar. Det vita inom inredning är också nästan en självklarhet. Ett säkert kort inom inredning. Kanske lite neutralt svenskt?

Vitt är ju en vanlig bas inom inredning ( jag älskar det) och kan kombineras med allt. Vi har ju sett White wash i möbler, betong och accessoarer, likaså högblanka vita ytor, och det fortsätter ju helt klart.

Många säger att vitt alltid är inne, visst är det det, men en trend förstärker ju bara färgspektrat som är hett för tillfället. Som nu tex. när vi ser Honeysuckle och krispig turkos som i år ändrat ton från förra året. Hur snyggt är inte det mot vitt?

Mer vitt åt folket! Eller?

Kommentarer

catharina sa…
Älskar vitt som bas, men sen håller jag inte riktigt med dig, jag vill ha färg! Inte för mycket och för galet men färg ger liv.. När man går in i ett rum som är totalt vitt utan en enda färgklick smälter allt som bara ihop tycker jag, men sätt dit en grön lampa eller en röd eller gul tavla eller nåt.. då sticker den ut och det är dit blicken dras. Så vit bas med färg åt folket vill jag säga=P

Superbra blogg föresten=)
/ Catharina
Tack Catharina, exakt det jag vill komma åt! Jag som älskar det vita som bas, föredrar också en kontrastfärg som ökar spänningen. Underbart att du tog dig tid att skriva ner dina tankar och tycke på bloggen! / H
Anonym sa…
Jag börjar personligen tröttna lite på allt vitt och shabby chict vi sett rätt länge nu... Jag tycker som Catharina att vitt är en bra bas, men utan färger som kontrast blir det lätt deppigt tycker jag. Fram för härliga somriga färger som bryter av och piggar upp i allt det vita! :)