Växterna på balkongen växer så det knakar


Det har fått riktig fart nu i hinkarna på balkongen. Allt planterades för 10 dagar sedan, knappt fattbart tycker jag själv.. Dahliorna har en otrolig växtkraft och de ska snart separeras, då alla 5 lökarna är planterade i samma hink. En dahlia behöver en planterings vidd på ca 30-40 cm vilket betyder att det kommer bli trångt i hinken.

Stäppsalvian börjar växa sig bredare i hinkarna och jag ser fram emot att få se dom blomma. Knopparna är många och plantorna är riktigt fina.


Hortensian "Endless summer" ( helt suverän hybrid) börjar bli tät och fin och bladen ser starka och fina ut. Tack vare värmen som varit, bra jord och lite näring varje vecka, har det kommit igång riktigt bra.
En sån här start är ju rolig, men ger ju också plantorna en lite tidigar star i blommning, så det blir till att hålla efter, nypa skott och försöka behålla det över hela sommaren.

Vill du läsa mer om att plantera i hinkar? Kolla in mitt tidigare inlägg här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bille sa…
Hei, fin blogg du har! Mange gode balkongtips! Har lenket til deg fra min balkongbloggliste på Skyggebalkongen. Ha en fortsatt fin mai, det er nå det starter på ordentlig :-)