Renoveringen fortsätter i sommar


Nu i sommar skall jag ta tag i resterande renovering av mitt hus på Orust. Jag har ju bromsats in p.g.a mina ryggoperationer, men nu är det dags att ta tag i det igen. Tänkte visa dig litegrann utav det som gjorts hittills med huset sedan jag köpte det 2003. Bilderna är tyvärr av dålig kvalité men jag tror du ser förändringarna ändå.Bland det första som hände var att taket togs ned i vardagsrummet. Det var för att få lite höjd och få in mer ljus. Takhöjden var då bara 182 cm, och jag är 181, vilket skapade några bulor emellanåt.


Nästa del var köket, vilket var en hel del jobb då alla väggar togs ner, golven byttes ut och bjälkar, spiskåpa fick skrapas fram ur 70-talets era av plastfärger. En ny spis sattes in, (en stor rackare då jag älskar att laga mat), och Höganäskakel sattes på väggarna. Köket köptes från IKEA.


I andra delen av "köket" var ett litet extra rum som jag ville utnyttja till köksyta. Mellanväggen revs och golvet lades om. Väggarna målades in med Stockholmsvit/kalkvit för att få en fräsch yta i köket.


Murstocken fick en makeover med ny puts och även kakel 50 cm upp på stocken. Allt för att förlänga känslan av köket. Kaklet kommer igen vid kyl och frys i gamla lillrummet (ej på bild). Dörrarna är kvar i originalskick, dock har dessa fått byta plats så färgerna passar bättre.
Innertaket togs ner för att lyfta fram takbjälkarna och skapa höjd. Dessa har gjorts rent och betsas in till originalfärgen på spiskåpan. Ljus ekbets och Nescafé pulver fungerar perfekt.

Järnspisen har fått en lättare renovering och fungerar perfekt på vintern om strömmen skulle gå. Så mycket som möjligt har återanvänts, vilket är viktigt tycker jag, speciellt med gamla hus.
I sommar är det dags att ta tag i wc, hall och övervåningen, som idag bara är ett tomt utrymme.

Bilder: Henrick Eriksson / Bellah (2 övre bilderna dock beskurna)

Kommentarer

Urtjusigt! Vilken liten pärla du håller på att skapa!
Stein sa…
Kjempelekkert!!
elena nuez sa…
Henricks eres un genio!!!!
Bull farmor sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia sa…
Vilken fantastisk makeover! Rackarns vad snyggt gjort, särskilt gillar jag köket.
Verkligen en fin förvandling!!

Bra jobbat Henrick!


Ha det gott
Maliin
Så fint det blir, super!
Lycka till med fortsättningen...
Jättefint! Gillar väggarna och det svartvita temat! Ska bli kul att se vad du gör med resten av stugan!
Anonym sa…
Åh vad fint! Jag önskar att jag var händig och hade mer ork. Då skulle jag slå till direkt på ett gammalt torp att trolla fram det gamla fina i.
Anonym sa…
Åh vad fint! Jag önskar att jag var händig och hade mer ork. Då skulle jag slå till direkt på ett gammalt torp att trolla fram det gamla fina i.