Du kan se lite av Casbah trenden 2012 redan nu.

En av de trender som kommer inför 2012 har börjat dyka upp rejält i de stora inredningsbutikerna som är snabba med trenderna. Jag har plockat ihop lite nyheter, och lite ur befintligt sortiment, för att visa lite åt vilket håll det går.

Övre bilder ser du ILVA. Material som bambu, slitet trä, metaller med glasinfattningar och orient/kelim mattor. Naturmaterial, runda former och återvunnet. Ex mattan i varma färger som är ihopsatt av bitar från andra mattor. Även kaktusar har de som nyhet, vilket är helrätt inför trenden.


Zara Home andas det brända toner från Marocco. Kelimtyger, djurfällar med digitaltryck och rotting. Mystiska och traditionella mönster blandas på askar, kuddar och plädar. Starkt hos Zara Home är bl.a krokodil och ormskinn, vilket också setts en hel del på catwalken inom modet.
IKEA har många nyheter inom Kelim och Persiska mattor. Kuddar med brodyr som tar tankarna till Orienten. Flätat, rotting, korgar som hittas i allt från förvaring till möbler. Hett är också keramik och glas i formen av frökapslar. Och frökapslar och torkade växter kommer vi helt klart se mer av.

Mer om trenden hittar du här i ett tidigare inlägg.

Bilder: respektive varuhus
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hej Henrick,

Du är verkligen en fena på att nosa upp nya trender och riktningar, och det är ALLTID så intressant att titta in här och bli lite uppdaterad!

Väldigt vackra ljusstakar (i ett tidigare inlägg) som fick följa med hem från Nordik och de gör sig så snyggt i trio just där.

Varma hälsningar,
Helena