Nu börjar jag inreda balkongen för vår och sommar


Färgerna är satta, möblerna ommålade och växterna kom igår. Nu skall det bara växta till sig så man får en väldoftande och välfylld, grön balkong. Turkos, blå, vit och zink vilket blandas med grönska.

Balkongen som vi har är väldigt stor och jag har gjort så att färgerna är genomgående men i två olika "avdelningar". En del där man kan sitta flera och umgås och en del med två däckstolar i vitt. Bänkarna kommer från IKEA och det är VÄDERÖ som jag målat om till vitt. (tillverkas endast i svart)


Som tur var är höjden bra på balkongen, vilket ger plats åt ett träd, japanskt körsbär, och en klematis som blommar i vitt. För mig är det ju självklart att man skall lyfta in ett träd på balkongen som kan ge lite grönska ovanifrån.

På andra delen av balkongen står två däckstolar i vitt. En skön plats i kvällsolen. Under dessa (och även på andra delen på balkongen) ligger plast bastmattor från Indiska.


Även ett skåp har fått flyttat ut. Bra att gömma undan spadar, krukor och annat. Skåpet snickrade jag ihop själv och satte på knoppar i porslin från Indiska.

På bordet har jag samlat vita stenar och pimpsten från Höganäs stränder. Även en stäppsalvia har fått sin plats i en kruka. Men det är bara tillfälligt då den kräver mer utrymme för rötterna.


Alla blommor har planterats i samma krukor, dock i olika storlekar, för att behålla lite lugnare känsla, dessutom är det lättare att flytta undan för sol och regn när hinkarna har handtag. Dessa kommer från Chilli i Göteborg.

När det vuxit till sig så kommer mer bilder på balkongen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Visst är det härligt med det fina vädret! Man blir verkligen sugen att piffa utomhus!

Ha det gott!

Karin
Bull farmor sa…
Åh va snyggt du har gjort!!!! Jag ska fixa min balkong i helgen!!!! Kram
Härligt härligt! Vill du byta för ett par veckor, min rygg värker efter alla timmar i min lilla trädgård på tretusenkvadrat... :) Kram och glada dagar! Minna :)
@Minna - Byte, nja, hahahaha jag har ju min trädgård på Orust också som skall ställas iordning, vilket är ett enormt jobb, men kul.Så byta? ja för en vecka, men sen vill jag tillbaka, hahahahaha / H
Anonym sa…
Vilken oas! Härligt! Själv ser jag fram emot vårt balkongbygge i sommar. :)