Lina Ekstrand illustrerar för SJ


Man kan ju inte annat än älska Lina Ekstrands illustrationer som hon gjort för SJ´s reklamkampanj som går just nu på stortavlor runt om i Sverige.

Svenskt, känslan av hand skissat och roliga detaljer. Som på bilden ovan, en BH som hänger på en Pelargon.


Lina hittar du bl.a i agentgruppen Molly & Co som har ett brett register av illustratörer, fotografer och prop stylister under samma tak. Agent Molly & Co startade 2002 av Molly Karlberg och Sara Sinnby och arbetar idag med flertalet stora uppdragsgivare.


Just såna här illustrationer känns väldigt hett, handgjort och med en stor personlighet i bilderna.


Roligt tycker jag att SJ X2000 använder sånt här i sin reklam.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Tankarna drogs till Beata Boucht och hennes MA-arbete från 2007.

http://www.beataboucht.com/own-projects/flora-for-lisa-masters-project/


http://www.google.com.sv/search?hl=sv&rlz=1T4FUJE_sv___SE342&q=Beata%20BOucht%20flora%20f%C3%B6r%20lisa&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1259&bih=532
Alexandra sa…
Ja, vi är flera som illustratörer som har diskuterat kampanjen på sistone och funderat på hur det gick till — när flera detaljer är så uppenbart inspirerade av Beata Bouchts arbete Flora till Lisa. Vem ligger bakom det? Illustratören? Reklambyrån?

Det är pinsamt att se hur den kommersiella världen skor sig på abeten med konstnärlig kvalitet och gör pannkaka av alltihop.
Så sant, det känns som en del inspiration är hämtat från Beata Boucht "Flora". Man får ju också fråga sig också hur mycket vi alla låter oss inspireras av andras verk, produkter och tänkande och sedan gör den till "sin egen". Är det det som driver kreativiteten frammåt?

Mycket intressant att höra från er och fler illustratörer om hur de tänker och inspireras.

Jag uppskattar verkligen era kommentarer och synpunkter om detta. / Henrick
Anonym sa…
Men människan har ju kalkerat av Baeatas illustrationer. Det är väl inte så kreativt? Så otroligt penibelt för henne OCH stackars lilla SJ..
Anonym sa…
Ja varför gick man inte direkt till Beata Boucht i stället? Mycket tråkigt. Byårerna och kreatörerna får väl fundera ett varv till innan man snor så här uppenbart.
Hej,
kom av en slump in på denna sida! Jag vill bara flika in att jag inte håller med ovanstående kommentarer. Jag tycker inte att det är extremt likt Beata Boucht, Lina Eksrands linje/teckning är inte likadan som Beatas!
Likheten består av att de jobbar i blyerts och att Lina här har arbetat med växtlighet.
Beata kan ju inte ha patent på flora och fauna :)

Tycker allmänt att folk borde öva upp sitt seende innan de kommenterar allt mellan himmel och jord.

Ha det fint!

Annelie