Trenden slutar med Johnny Depp och elektronik.


Ja, han röker på bilden. Men han röker en elektronisk cigarett. Johnny Depp fimpar "trenden" i filmen The Tourist. För dig som röker, eller har någon nära som röker, så vill jag slå ett slag för den elektroniska cigaretten, som nu också finns i Sverige. Ett bra första steg att sluta röka.

I trenderna som varit, med både retro och cowboy samt det glamourösa temat, har rökning setts lite var stans. Bl.a askkoppar har kommit tillbaka i diverse designutseénden m.m. Inte bra!Den elektroniska cigaretten fungerar med hjälp av batteri, filter och datateknik. Den ser ut som en cigarett, puffar rök som en cigarett och räcker lika länge som 2-3 cigarettpaket.

Röken kommer genom att vattenånga släpps ut, alltså ingen tobak, tjära, nikotin eller gifter som en vanlig cigarett innehåller. Det finns olika modeller som både kan laddas med USB eller som har inbyggt batteri.

Jag brukar aldrig skriva om liknande saker, men rökningen tar så många liv och är otroligt cancerframkallande, så jag känner att jag bör uppmärksamma denna produkt. Kanske kan den hjälpa dig som röker att ta och fimpa för gott?!

Företaget som säljer dessa i Sverige heter Onecig och finns på nätet. Priserna varierar mellan modeller, men för exempelvis en Onecig som räcker som 2-3 paket kostar 149 kr.

Bilder: Onecig  (bilder från film useaecigarett)
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hej Henrick
Coolt :)
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN att vara med :)
Håkan
men... känns det ändå inte som ett knep att hålla rök trenden vid liv, men en pinne i handen???