lördag 12 mars 2011

Smarta skärbrädor från Sagaform


Under Formex som jag nyss var på visade Sagaform upp sina vårnyheter och även sina nya skärbrädor som både har en snygg form och som är riktigt funktionella.

Den är designad av Jonas Rylander och är tillverkad i ek. Bara att man tänkt till på formen tycker jag är bra, rundningen som passar en salladskål eller kastrull, likaväl som den har som ben vid torkning. 3 olika modeller finns.

När man tar hand om sin skärbräda eller kubb så rekomenderar jag att hälla på varmt vatten, gärna kokande, låt det rinna av och strö över mycket salt. Låt det stå i ca 1 timme. Ta sedan en förskärare och skrapa ytan ren från salt. På så sätt blir den fri från bakterier och den får tillbaka sin fräschet. Smörj sedan in brädan med matolja.


1 kommentar:

Maleviks Rosenträdgård sa...

det där med saltet måste jag testa :)
Nu e de VÅR
så missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Spring Special
Det STORA VÅRPARTYT
VÄLKOMMEN
Håkan