I morgon blir det tyst. Bloggers for Japan.


I morgon tystnar bloggvärlden för att stödja, och hedra, alla människor som omkommit och drabbats av den hemska katastrofen i Japan. Många bloggare världen över deltar i detta, för att uppmärksamma insamlandet och skänka omtanke till de drabbade.
Var med och stöd hjälparbetet i Japan. Denna katastrof är större än man kan föreställa sig och japan behöver allt stöd de kan få.

Skänk gärna ett bidrag till Röda Korset ´s Japaninsamling, en insamling som hjälper till med bl.a sjukård, filtar och mediciner, eller till Läkare utan gränser som gör enorma insatser i mycket i akuta lägen.

I nuläget är Läkare utan gränser´s insatser i Japan mycket liten och de vet inte hur den kommer att utvecklas, säger Filippa från organisationen, men genom att stödja deras akutfond så gör det att alla bidrag kan användas på ett mer flexibelt sätt. Filippa lämnade info i kommentarfältet nedan, så läs gärna mer där.

Rädda barnen har ingen direkt Japan fond, men du kan skänka pengar till Rädda barnens katastrof fond. På plats arbetar Rädda barnen med lösningar på lång sikt. Donation kan göras direkt via Forjapanwithlove och då via Shelterbox.

Kan du, så skänk pengar! Kom ihåg att även små summor kan vara avgörande för att rädda liv.

Bild:/länk: Forjapanwithlove

Kommentarer

Bull farmor sa…
Ja i morgon står bloggen stilla!!!! Stackars människor...och vi som klagar över snöväder!!!!!!!!!
Fruktansvärt det som hänt... bloggare borde uppmanas att sprida info om hur man kan hjälpa istället...
emma sa…
Det är en fin tanke, men samtidigt så är det ju en aktion som absolut inte tillför något till dem som drabbats.
Varför inte bara länka insamlingar och uppmana till hjälp den vägen?
Genom Forjapanwithlove kan man göra en donation direkt där hela summan går direkt till hjälpverksamhet. Det distrubieras via Shelterbox. Gå gärna till www.forjapanwithlove.com för att göra en donation eller gå till övriga länkar i inlägget. / Henrick
Filippa sa…
Hej Henrick,

Tack för att du uppmanar dina läsare att stödja oss. Det uppskattar vi verkligen!

Bara för att för förtydliga lite angående Japan så är vår insats i nuläget mycket liten och vi vet inte hur den kommer att utvecklas.

Eftersom vi inte vet hur behoven kommer att se ut kan vi inte vara säkra på att pengarna kan användas i Japan. Därför uppmanar vi istället människor att stödja vår akutfond. Det gör det möjligt för oss att vara flexibla och kanalisera hjälpen till de kriser där vi behövs mest, oavsett om de uppmärksammas i medierna eller inte.

Pengar som inkommer till vår akutfond kommer inte att användas till insatserna i Japan i nuläget.

Återigen, tack för ditt stöd och engagemanget för dessa frågor på din blogg.

/Filippa
Läkare Utan Gränser