Här kommer receptet på min nyttiga "gå-ner-i-vikt" soppa.


Jag har fått många förfrågningar både via mail och FB om hur jag går ner så mycket i vikt och speciellt vad jag äter.

För dig som inte kan följa mig på Facebook så har jag gått ner 14,4 kilo på 9 veckor. Förutom att träna varje dag så är ju kosten lika viktig. Jag är extremt medveten om vad jag äter just nu för att nå målet på -24 kilo. Jag måste ner i vikt för min rygg skall hålla efter alla operationer, så jag är inte fåfäng, utan ett måste.

En specialare som hjälper till med förbränningen är min egna fisksoppa med bl.a Cayennepeppar och chili. Så nu tänkte jag dela med mig av receptet. Jag lovar att den är god - men stark!

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 torkade chilipeppar
2 msk chiliolja
1 msk cayennepeppar
1 msk svartpeppar
1 tsk Oregano
1 tsk Salvia
2 stjärnanis
1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
3 dl vitt vin
saften av 1/2 citron
1 tsk salt
1 tsk socker ersättning
3 fp passerade tomater av bra kvalitet
5 dl vatten
3 dl röda linser
400 gr torsk eller kolja
1 paket crabsticks (kolla så de inte innehåller socker)
400 gr lax
400 gr räkor ( koka ej med dessa utan lägg i innan servering)

Använd en stor kastrull eller gryta, ca 3-4 liters. Fräs lök, vitlök och kryddor tillsammans med buljongtärningen i oljan. Slå på vinet och låt koka ur lite. Tillsätt de passerade tomaterna och socker ersättningen. Häll på vatten och lägg i linserna. Lägg i fisken i bitar. Koka på svag värme ca 15 minuter. Klart!

Det är en stark soppa som gör att du står dig länge. Sockerersättningen lägger jag till för att ta bort den lite syrliga smaken som tomater har. Jag äter den ca 4 dagar i veckan och vill man variera den kan man byta ut fisken mot kyckling. Att lägga till morötter är också gott, men ta då bort sockerersättningen då morötterna är söta i sig. Att dricka till kör jag färskpressad citron i ett glas vatten.

Bild: MIKMAK

Kommentarer

Bull farmor sa…
Tack för receptet...den ska jag göra!!!Mums va gott det låter!!!! Ha en bra dag!!! Kram
Hej Henrick
Bra recept.....
Nu e de VÅR
så missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Spring Special, det stora VÅRPARTYT
Välkommen
Håkan
Det låter såååå gott, det receptet sparar jag! Stort grattis till din viktnedgång, riktigt bra jobbat!
Emma sa…
Lät som en väldigt god soppa. Den ska jag göra.