Ett tidigare projekt för Endorfin


För några år sedan fick jag ett inredningsuppdrag av Endorfin i Göteborg. Det var en frisörsalong som då gick i ljuslila, aprikos och trä som skulle byta utseende.

Direkt tänkte jag på svart, mörkt trä och cremevitt för att få en lite mer sofistikerad och lyxig känsla.
I början tvekade Endorfin om svarta väggar och mörka golv för ljusets skull, men jag lyckades få igenom mina tankar och skisser och istället arbeta med ljuskällor och speglar för att få rymd. Det är ju faktiskt inte så att svart innebär total förmörkelse, utan kan lyfta tak, möbler och andra inredningsdetaljer.

Att sedan placera ljus och spotlights är halva inredningen. Mycket belysning är ett måste för att få en känsla i ett rum.

Det var på Endorfin jag första gången träffade en annan bloggare som heter Frida Berglund (Trendenser) som då gick som kund i salongen.


Att platsbygga hyllor för handdukar och flaskor var en självklarhet, enkelt, snyggt och funktionellt. Väntrummet fick en blandning av barockinspirerade bord och avlastningsbord som kontrast till de moderna cremefärgade skinnmöblerna.


Att sedan arbeta med växter ger ett mjukare intryck. Det gör att man också känner sig välkommen och trygg. (man brukar säga att kan man sköta växter, kan man sköta hemmet)

Salong Endorfin ligger på Kungsportsavenyen 41 i Göteborg.

Bilder: Henrick Eriksson/moltazDesign

Kommentarer

purple area sa…
Jättefint och en lite udda stil!!
Vad kul att se! Det blev jättefint! Jag har också gjort en frisör salong, använde mig av rätt mörka färger med.
Fru Reija sa…
Såå läckert ! riktigt snyggt!
Speglarna.. säger bara waow !

trevlig helg !