Dags att börja inreda balkongen.


Varje år byter jag lite utseende och tema på balkongen inne i stan för att det skall kännas lite nytt och roligt. Det betyder inte att man måste köpa allt nytt, man kan ju göra om sina gamla möbler.

I år har jag målat om förra årets soffa och bänk från IKEA. Bänken och soffan heter Väderö och tillverkas bara i svart, så nu fick målarburken komma fram. Jag målade dessa med färg för utomhus snickeri så de står emot fukt och stark sol.


Vi har en väldigt stor balkong (lika mycket yta till som på bilden ovan) vilket känns skönt till sommarkvällarna.

Solen är på balkongen från kl 12:00 tills den går ner så det gäller nu att tänka till när det kommer till växter och planteringar, så man inte behöver vattna alltför mycket.


Vi har valt ut färgerna iallafall. Grundenfärgerna blir vitt, trä och terrakotta och till det turkos och blått. Då balkongen blir väldigt varm under sommaren så vill jag att den skall kännas sval och luftig.

Blandningen mellan rutigt, randigt och enfärgat skall bli kul att ta fram. Sedan kommer ju alla växter, gräs och eventuella träd att göra sitt.

Efter mina kommande två semesterveckor nu i april så återkommer jag med bilder på hur balkongen inreds.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Lars sa…
Ska bli kul att se vad du gör. Har samma bänkar på min balkong. Jag kan inte få till ytan, 3x3 meter.
Ser fram emot det färdiga resultatet, ska verkligen bli roligt att se /Minna