Att göra en moodboard.


Att göra om hemma, eller förändra generellt i en miljö, kan ibland kännas som ett stort projekt om man inte är riktigt van. Att göra en Moodboard brukar underlätta innan man startar och sätter igång.

Att samla sina tankar och ideér och sätta ner det på papper gör inredningen så mycket enklare och dessutom gör att du kan göra jobbet snabbare och utan massor av felköp.

Börja med att känna efter vad du skall ha ex. rummet till. Vad är syftet? Vilka/vem skall använda det? Samla all information och alla känslor om hur du vill ha det och skriv ner det. Moodboard är som det låter - en tavla med känslor omvandlat i form och färg. Ett tips är att låt det ta tid, skynda inte fram den, utan låt den växa fram.

Börja titta i tidningar, nätet, butiker m.m. och klipp ut och samla bilder, textilprover och annat som du vill ha in i hemmet. När du samlat ihop material så sätt ihop en Moodboard.

Se över vad du valt och välj nu ut färgerna ur din Moodboard. Vid det här laget så kryllar det nog av olika färger och former, men kom ihåg att du skall hitta känslan med din Moodboard, du behöver inte göra den till en inköpslista. Det gör jag i steg 2.

Som max skulle jag rekomendera 4 färger. 3 stycken som utgör bas i form av färg/tapet, golv och grundfärg, och till sist en accentfärg. Det gör rummet sedan lätt att förändra, eller lyfta fram en "grundfärg" och sedan byta ut accentfärgen.

Sedan kan man ge sig ut på jakt! Försök att hålla dig till dina 4 färger, om det sedan är rutigt, prickigt, enfärgat eller randigt spelar ingen större roll, men tänk helhet hela tiden. Lägg även till accenter, såsom skinn, horn och kaktusar i det här fallet.

När jag sätter dessa till mina kunder är det otroligt viktigt att veta lite om personen/personerna som vistas i miljön. Det gäller för mig att inte skapa något "standard" utan en personlig stil som visar vem kunden är. Både med material, textilier och möbler.

Med andra ord, en Moodboard spar tid, pengar och ger dig en inspirationskälla under hela omvandlingen.

Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Hej Henrick
Bra ide´:)
Hoppas Din dag e bra å ta en titt
på KORTEN från Maleviks Rosenträdgård :)
Håkan
Jaa, men det är just sådana kaktusar jag vill haaaa! :) Inte tusan finns de i denna lilla håla...