Inredningstips i vintage från Fabriken.


Du vet säkert hur det kan vara när man letar efter det där extra till sin inredning, eller som stylist leta efter trendriktiga och vintagedetaljer. Ibland kan man undra vart man finner all det där snygga som är med på bilder i tidningar m.m. Jag har hittat en pärla i Göteborg.

Jag skulle vilja tipsa om en butik som ligger i Majorna, Göteborg. Den heter Fabriken och har mycket av det där "extra" som valts ut av butiksägaren Louise Fristedt.


Vintagemöbler, udda inredningsdetaljer, industrilampor, stora neonbokstäver från fabriker och mycket annat blandas. Det märks att det är noga utvalda inredningsdetaljer.


Svampar i trä, känns det igen? Men här i vintagestil. Teak i möbler och retroprylar är ju riktigt snyggt att blanda in med moderna detaljer.


Jag tycker butiken är ett bra exempel på ett ställe där man kan hitta det där extra. Inte massa krimskrams, utan bra urval som känns trendriktigt. Ett stort plus är att det är vintage, vilket brukar innebära bra kvalitet och bra design. Dessutom ett bra sätt att återvinna.


Butiken ligger på Ekedalsgatan 16 i Majorna och har öppet Tisdag,torsdag och fredag 11-18 och lördagar 12-16.

Sista söndagen i månaden är det extra öppet mellan 12-16.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Designbird sa…
Tack för tipset! Nu har jag en bra anledning att ta mig in till stan. /Camilla