Idag handlar det om mig, bara mig.


Så här såg jag ut för 5 veckor sedan.

Jag tänkte göra en liten uppdatering om mig då jag får väldigt många mail förfrågningar, meddelanden Facebook och andra kanaler.

För dig som är ny läsare här på bloggen så kan jag börja med att berätta att min rygg fick sig en törn 2008 under ett arbete, vilket resulterade i fraktureroch trasig disk. Det är nu fixat efter två operationer och jag jobbar på som vanligt. Eller kanske inte så mycket vanligt direkt då jag avslutar min anställning på mitt "vanliga" jobb på Iittala/Fiskars Group efter 11 år.

Med allt vad det innebär så satsar jag på mig själv nu i framtiden. Driver på mina egna företag och bloggandet. Det är otroligt spännande, skrämmande och ändå helt fantastiskt.

För att min rygg nu skall hålla i framtiden (inte läkt ännu) så är jag nu på strikt diet och stenhård träning. Jag har mitt mål vilket är ett otroligt tufft mål, men jag skall lyckas! Envis som jag är och målinriktad har jag nu tappat en del kilon.

Under 5 veckor så har jag ätit rätt, tränat hårt 2 timmar per dag och resultatet var idag att jag tappat av 9,1 kilo. Mitt mål är att innan sista maj gå ner totalt 24 kilo som jag lagt på mig under min sjukskrivning. Jag startade med GI två första veckorna och har sedan ändrat kost efter träning. Problemet är att jag inte kan pressa mig hårdare på träningen då ryggen inte läkt riktigt, men jag är stolt över vad jag klarat av hittills. Jäkligt stolt.

Nu tänker du säkert att "- varför tar han upp detta här på bloggen?". Kan jag hjälpa någon som är i samma sits eller ge inspiration så gör jag gärna det.Allt går om man bara bestämmer sig.

Jag har absolut inga krav på att jag skall få snygg kropp inför sommaren, inga krav på att jag skall komma i en viss storlek på kläder. Utan det handlar om min kropp och rygg. Dessutom, som egenföretagare, kommer jag behöva styrkan som mitt välmående innebär. Det är nog att jag blir 40 snart som gör att jag har den känslan och styrkan. man växer i sin ålder på något sätt.

Vad jag skall göra? Kolla på moltazDesign får du se lite. Jag har en hel del uppdrag som står och väntar just nu, jag känner mig uppskattad, vilket är en skön känsla. Jag känner mig sporrad, arbetsglädje och siktet inställt på mycket just nu. En häftig känsla. Få visa vad jag kan.

Inte ett ord om inredning, design, trend eller trädgård. Men jag vill gärna dela med mig till dig. Så du kan lära känna mig lite mer.

/ Henrick

Kommentarer

Käre Henrick,

Jag kikar ofta in hos dig, men oftast lite obemärkt så där... Dock kan jag inte låta bli att lämna en liten hälsning till dig här, efter detta härligt positiva inlägg.

Du är OERHÖRT inspirerande, både i din positiva livglädje, attityden att satsa på det man brinner för, kasta dig ut som "egen" i ett inte alltid så enkelt arbetsklimat, samt all den trendinformation du så - till synes - otröttligt berikar oss med. Det luktar kunskap, inspiration och glädje om din blogg, och vet du, DET inspirerar.

Ett varmt tack till dig, Henrick, för att du tar dig tiden i ditt liv att dela med dig till oss andra - du är uppskattad!

Grattis också till resultaten med vikt och träning - nu blev jag lite inspirerad även här... att investera i ...mig! :-D

Varma hälsningar,
Helena
Fantastiskt Henrick! Vilket jobb du har lagt ner, men träningen och maten ger uppenbarligen resultat. Jag önskar dig lycka till med din fortsatta träning, viktnedgång och ditt nya företag!
Bull farmor sa…
Du är bäst!!!!!!!! Kram
Malin sa…
tjo ho! låter som du kommer att ha en härlig och givande vår framför dig. Lycka till med allt du företar dig, kommer att gå asabra, kram Malin
Designbird sa…
Henrick vad du är duktig. Nu blev jag också lite inspirerad att komma i form efter barn och allt stillasittande på jobbet... Lycka till med dina uppdrag, det kommer att gå lysande.
Kram, Camilla
Well done, lykke til.
Det er jo utrolig deilig å være i form ,og føle seg vel!
Anonym sa…
Hejsan Henrick!

Din blogg är en av de få design/inredningsbloggar som jag regelbundet följer. De flesta bloggar inom inredning verkar alla gå på samma saker och informera om samma saker - TRIST. Du däremot blandar torpet med designfakta etc -KUL! Att du har fått lida med din rygg det förstår jag. Min chiropraktor sa för tio år sedan - TRÄNA men de kommer att göra riktigt ont i minst 9 månader till sen blir det sakta bättre. Man måste hitta nått som är kul att göra regelbundet och som har effekt. Jag har tränat på gym (tråkigt) och oftast är maskinerna bara för personer med kroppar som är ok. Men ... har nu totalt snöat in på olika former av pilates (reformer, mat work, small equipments etc) då vi har instruktörer som är sjukgymnaster kan träningen bli fantastiskt målinriktad. LYCKA TILL och Grattis för allt du redan nu har lyckats med.

Cathrine i Umeå
Proforma sa…
Med din målmedvetenhet kommer du att fixa det här, Henrick! Du är ju på god väg både med vikt, träning och företagande, ingen tvekan om att det här kommer att gå vägen! Önskar dig lycka till, naturligtvis ska du vara stolt!
Nu ska jag läsa ikapp på din blogg, har haft så knappt om tid det sista!
Kram Irene
Heja Heja Henrick!!
Önskar dig ALL lycka i världen!! Du vet vart du finner mig i Göteborg! stora kramar Moa
Väldigt inspirerande inlägg! inte ofta inredningsbloggarna bjuder på andra delar av sitt liv, lycka till med allt och väldigt bra kämpat hitills!

Kram Jenny