Graffiti eller fasadkonst?


Du som följt min blogg ett tag vet säkert vid det här laget att jag är intresserad av graffiti. Jag gillar när det blir en konstform som berättar något eller som bara är vackert.

Nu är tänkte jag visa dig en annan del av "Blå" i Oslo. Det förra inlägget hittar du här>>.


Väl utförda teckningar och graffiti som är gjorda direkt på fasaden på husen skapar verkligen ett intresse hos besökarna. Historier, protester, kärlek, musik och massor av ämnen som behandlas i dessa teckningar.

Man blir stående länge om man tar sig tiden att upptäcka dessa. Det är ju hela tiden svårt att bedöma om det är konst eller om det är klotter. Inom inredning har vi ju sett massor av graffiti på möbler textilier och annat, lite bakåtblick till 80-talets street och musik kultur kanske?Vad tycker du om graffiti? Är det konst eller klotter? Hur tänker du?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Pethra sa…
Det är konst, tycker jag! :)
Både och, när man ser det så här är det jätte fräckt och snyggt men när jag ser det på ett ställe där det absolut inte ska vara då är det mindre snyggt.

Anna
Nanna sa…
Absolut konst! På Phuset Anna i Malmö har de två väggar där graffitimålare får vara igång. Där kan se hur häftiga målningar som helst. Men de snorungar som bara kladdar i tunnlar och övriga ställen är bara fult och liknar mest klotter. Hade de gjort något ordentligt och verkligen målat hade det blivit mer uppskattat.