Nya Platinum från Royal Copenhagen.


Idag testkör jag muggen från nya serien som Royal Copenhagen har nu lanserat, Platinum.

Basen är Musselmalet, men denna har ingen dekor förutom en smal platinumrand som går på kanterna av samtliga delar.


Formen är behaglig att hålla i, nästan så man inte skulle behöva hänkeln (örat). Vad som är bra är att även  hänkelt är lite större, bra när man har dasslock till händer som jag. Muggen innehåller 33 cl.

De själva beskriver att det är en femininare servis vilket jag kan tycka tvärt om. Det rena reliefmönstret och platinaranden tycker jag förstärker det maskulina. Jag har säkert fel. Jag gillar den. Kaffet smakar gott i muggen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Det är viktigt att hitta en bra mugg. Själv köper jag aldrig mer än 2 av någon sort utan har muggar för alla olika tillfällen. Vilket kan bli lite lustigt vid dukning då vi är fler än 2...men det har sin charm det också.
Hänkeln ser Bred ut oxå. Det känns verkligen som mormors service för en modernare tid när inte tunnast är finast. Den får ett lite klumpigt uttryck mot sina historiska referenser som känns samtida på det bra viset...