"La Maison du Bonheur" Trend vår/sommar 2012. Del 1


La maison du Bonheru kan översättas till "Huset av lycka" vilket återspeglar mycket av färgerna, mönstren och det handgjorda.

Trenden bygger på enkelhet, lite Skandinavisk känsla, flickaktigt och sött. Känslan av 50/60-talets soliga stränder med en smula humor. Lite Katy Perry. Tänk Housedoctor.

Färgerna är gult, rosa, aqua, offwhite, lavendel och grått. Men det är inte pasteller, utan tvättade toner. Allt blandas med trä som bas. Miljöerna är rena i linjerna och Skandinavisk ateljé, i ljusgult och trä, kan du ha i tankarna.

Du tänker säkert redan att det där känner jag igen ju. Ja, vi är ju inne i det just nu och det kommer förstärkas och ändra lite uttryck ju längre in mot 2012 vi kommer.

Småblommigt, smårutigt och randigt är något som vi kommer se mer av inom tryck, tapeter och väv. Fåglar i grafiska mönster och skissar blir viktiga. Vi omger oss av jordglober, kartor och sjökort. Både som inredningsaccessoarer och tapeter och textil. Det är vi inne i just nu så det står härliga till.

Vattenfärger och batik samt "ethnic" med ojämna ytor och strukturer, det skall vara hemgjort, eller se hemgjort ut. Väldigt mycket stickat kommer igen. Fortfarande med tvättade toner.

Sådär! Nu har vi bara tre trender kvar inför 2012. Så håll utkik här på bloggen, de kommer närmsta dagarna.

Kommentarer

Shit så bra jag får det hela beskrivet för mig. Jag har funderat på varför jag plötsligt blev så himla sugen på att inreda under våren 2010 (och det fortsätter) eftersom jag egentligen inte brytt mig under en längre period. Men nu funderar jag varje dag på hur jag ska vidarutveckla min stil och låta den få ta den plats som jag vill att den ska få ta.

Hmmmm... antagligen är jag bara ett offer för en trend i detta med:-) But, why not?

Ha en fin helg, ser fram mot nästa inlägg!!! Lägg ihop dem i en link i marginalen, jag vill återkomma hit och kika känner jag.
Designbird sa…
Jag var precis på en föreläsning med trendbyråer från hela världen. Föreläsningen är mer riktad mot modevärlden och efter att ha läst din första rapport man kan helt klart säga att dessa båda världar, mode och inredning, håller varandra hårt i handen.
Eva sa…
Åh, det här gillar jag! :-)