"Honeysuckle" är årets färg 2011.


Ja, här är den, 2011 års färg. Som ni kommer ihåg så var det den färgen turcos i år som hade en enorm genomslagskraft inom inredning. Det kan du läsa mer om HÄR.
Vad passar nu inte bättre än den nya "Honeysuckle" som den heter, kod 18-2120. En häftig och intensiv färg som är genomgående både inom inredning, mode och förpackningsdesign.

Det är en färg som funkar på stora ytor likaväl som på accessoarer. Här nedan kommer en bra beskrivning av färgen från Leatrice Eisman.

"I tider av stress, behöver vi något att lyfta vår ande. Honeysuckle är en fängslande, stimulerande färg som får adrenalinet att gå - perfekt för att avvärja blues ", förklarar Leatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Color Institute ®. "Honeysuckle får sin positiva egenskaper från ett kraftfullt band till sin mor röda färgen, den mest fysiska, invärtes levande nyans i spektrumet."
Men vi kommer ju se betydligt många fler färger än denna. Gult, lavendel, guld, trärent och givetvis grått i alla dess toner. Men denna har som sagt Pantone utsett, och den är ju en häftig accentfärg.

Nå? Vad tycker du? Är det någon färg som tilltalar dig?

Bild: Pantone
Kollage: Henrick Eriksson med bilder från IKEA, ILVA, Åhlen´s och Indiska

(PS: Honeysuckle=Kaprifol )

Kommentarer

Åhh, härlig rosa färg! Jag trycker på GILLA-knappen!

Ha en bra dag!
Sofie
Härlig färg. Ser ut att vara en kombination av bubbelgumsrosa och hallonrött. Milt, men ändå färgstark Känns fräsch. Gillar!
Vackert! Men visst är det svårt med alla namn på färger!
Designbird sa…
Jag tycker att det är en vacker färg men känner mig osäker på om det är helt rätt i inredningssammanhang...aningen mer dämpan ton hade känts lite lättare.
Anonym sa…
Härligt med mycket färg!

/ Anni https://www.internetmobler.se/
Anonym sa…
Vilken härligt och inspiriande blogg! :)

http://furninshing.blogg.se