"Gör-det-själv" pynt till granen.


Mycket kan göras själv till granen som jag skrev om igår. Här kommer lite fler roliga sätt att göra din gran personlig. I många pysselbutiker kan man köpa det som behövs för att göra sina egna kreationer och mönster.

På bilden ovan är det använt silkepapper som man kan köpa sammanlimmade för att sedan klippa ur sina egna former som sedan kan kompineras med pärlor och annat som tynger ner det tunga papperet.


Att ta sina "gamla" julgranskulor och sedan göra om själva hänget kan vara en kul idé att skapa något nytt. Ta kristaller, pärlor eller tex stjärnanis och trä upp dom på fiskalina. Fäst det sedan i julgranskulan. Enkelt och snyggt och dessutom ett smart sätt att förändra pyntet år från år.

Skivor av torkad apelsin, citron eller lime är också ett enkelt sätt att göra om granen. Man kan också köpa lite aromolja (ex.apelsin) och lägga en droppe på varje apelsinskiva så doften av apelsin sprider sig i rummet.


Att använda färgglada pappersark är också ett roligt sätt att göra girlanger och pynt på. Stansa eller klipp ut runda pluppar i papper och limmasedan ihop dessa på rad med en bomullstråd emellan. Att använda olika storlekar kan göra det lite mer intressant.

Använd tapetklister och remsor av ett fint papper eller tidningspapper för att dekorera dina befintliga kulor. Annorlunda och unikt för din gran.

På bilden till höger är det använt knappar för att skapa figurer att hänga upp. Trä helt enkelt upp knappar på tråd för att göra små gubbar och tomtar. Dessa kan ju också kombineras med kristaller för att göra fina droppar och ornament.

På hemsidan för Martha Stewart hittar du arbetsbeskrivningarna till allt detta julpynt. Sidan hittar du HÄR.

Kommentarer

Bull farmor sa…
Det var sån´t här pyssel man gjorde då barnen var små....saknar verkligen det!!!
Pauliina sa…
Vilka toppen idéer! Själv hittade jag nâgra sidor med annorlunda(gör det själv)julgranar...