Galet kitsch i granen. En riktig adventschock.


Som vanligt så fylls granen hemma med runt 170 julgrandpynt. Det är en jättegran vi har och som varit med i många år. Den är 240 cm hög så går den till taket och kräver 4 ljusslingor. Därav så otroligt mycket pynt och kulor.Vi sätter alltid upp den andra advent, då vi reser mycket och knappt är hemma så är det ett sätt att ta vara på julen.

En favorit fick jag av Linda, en kompis i Borås, som inhandlade en "Diva" i New York. Helt enkelt "too much" men vad gör det. Den är rolig och blir ofta ett samtalsämne.


Rusta hittade vi massor av glaskulor i diverse figurer. Det sutade att vi kom hem med hundar, moraklockor, dansskor, glittrande tomtar och nallebjörnar. Ja vad säger man. Jag hade föreställt mig att vi skulle ha någon form av stilren, traditionell julgran i år och inte plocka upp allt vi har sen tidigare, men vad hände?!

Total kitsch och massor av färg. Men jag är nöjd - man blir ju glad av att se granen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Julen behöver lite kitsch.... absolut! Är också tokkär i såna julprydnader... och framförallt de icke-juliga färgerna! Måste ha minst ett hörn i huset där det är lite galet roligt och inte så traditionellt..

Håller helt med dig: man blir såå glad av lite tokigheter! Stilbrott behövs för att miljöer inte ska bli för tråkiga och enahanda.....

Hos mig visar jag 'plastmöbler' för trädgården i dag... Plastic fantastic....... Inte något för minimalister direkt ;-)

Kram
Charlotte
Anonym sa…
Gu va kul idé! Ska också göra min gran lite annorlunda detta år :)

/ Anni https://www.internetmobler.se/