Belysning med papier maché.

Amerikanska företaget "Stray dog Designs" tillverkar bl.a lampor i plåt, glas och papier maché. Grundarna och ägarna är Bill Pritchard och Jane Gray. Här ovan ser du två lampor i lackad plåt i blomformer.

All tillverkning sker med återvunnet material. Returglas, plåt och returpapper blir till nya former. Jane är den som ritar och designar alla produkter. De målade lamporna målas i Mexico och på Haiti där också tillverkningen sker. Dock sker all montering sker i USA.
Kronärtskockan till vänster i bild gillar jag och likaså maneten till höger. Lampfötterna är gjorda i papier maché som sedan målats vitt. "Stray dogs" gör detta med hjärtat. Vid försäljningen av deras produkter går en del till att hjälpa fattiga familjer, hemlösa hundar och katter och fattiga barn med mat.


Fågelburen har du säkert sett i andra tappningar hos andra varumärken, men jag tycker denna också var fin med den lilla blomman som kommer ner från burtaket.

"Stray dog" betyder herrelös hund och namnet kom till då de tog hand om en hund i Mexico. Det var också i Mexico de grundade företaget då de såg allt hantverk som fanns runt om dem.

Deras produkter har setts i stora tidningar som Elle Decor, Beutiful Homes m.fl.

Kommentarer

Pauliina sa…
Vilken underbar serie STRAY DOG. De vita lamporna är oerhört vackra men själv föredrar jag en massa färg...
Tack för besöket! Mina julgranar hittar du
här !
Så coola! De översta var lite too much, men resten var klockrent!