Vad kan man göra med årets sista nypon?


Det känns som om hösten bara passerade i ett andetag och vi ramlade rakt in i vintern. Frostnypta nypon har iallafall sin färg kvar och dags att samla in för att lägga i skålar, trä på trådar och göra julkransar.

Det är ju vackert att ha dessa röda färger nu när julen kommer. Att göra egen potpurri med nypon, kanel, vanilj och kardemumma kan vara ett kul sätt att lägga på små burkar eller askar och ha med sig som gåva nu i höstmörkret. Dessutom riktigt snyggt.


Än så finns det massor av fina saker att hämta ute i trädgården som kan användas fram till och inför julen. Rosenkvistar med röda nypon tillsammans med kala björkkvistar är snyggt att kombinera med både liljor och rosor vilket kan vara ett sätt att behålla hösten hemma lite till.

Nypon, stjärnanis, nejlikor, kardemumma och kanel är dessutom riktigt gott att göra en julsnaps på. Lägg i allt i en snygg flaska och fyll upp med vodka. Låt den stå i rumstemperatur fram till jul. Sätt på en snygg etikett och ett band så har du en riktigt god snaps till julsillen. Fungerar också att värma så man får en egen god "liten värmare" framför brasan.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Kolla mitt inlägg i dag! Skickar ett ishjärta till dig med!
Bull farmor sa…
Nypon och kanelsnapsen.....mmmmm!!